Medapharma
Pfeil  

AZELASTINE
Azelastine
Profil lastin
Produktens fördelar
Sätt att inta
Dosering
Lastin när antihistamin sviker
Användningsområde
Riktlinjen
 10 goda skäl att använda Lastin

Lastin är ett topiskt antihistamin som tillhör gruppen nya H1-receptorblockerare. Det används för att behandla rinit och samtidig konjunktivit. Lastin finns som nässpray och ögondroppar (samt i vissa länder i tablettform). Varför är det bra att använda nässpray och ögondroppar?

 1. Första behandlingsalternativet för allergisk rinit och samtidig konjunktivit
  Lastin ska användas endast när det behövs - preventivt och symtomatiskt. Nässprayen är effektiv mot rinnande eller täppt näsa, näsklåda och nysningar. Ögondropparna är effektiva mot kliande och rinnande ögon. .
 2. Enkelt att använda för snabb lindring av alla symtom
  Lastin nässpray är enkel att använda: En sprayning per näsborre två gånger per dag räcker för att effektivt lindra symtomen, exempelvis rinnande eller täppt näsa, näsklåda eller nysningar.
 3. Flexibelt: Ska endast användas vid behov
  Till skillnad från andra antiallergiska läkemedel som måste tas kontinuerligt och som man måste börja ta innan pollensäsongen börjar behöver Lastin bara användas vid behov. Snabb verkan ger snabb lindring av alla symtom.
 4. Snabbare verkan
  Lastin verkar snabbare än andra läkemedel: Nässprayen lindrar patientens besvär efter 10 till 12 minuter (nasala kortikoider börjar verka efter två timmar och orala antihistaminer efter två till tre timmar). Lastin ögondroppar ger snabb lindring av symtomen efter 3 minuter.
 5. Långverkande
  Lastin är aktivt i upp till 12 timmar.
 6. Tillförlitlig behandling
  Lastin ger förbättring av symtom på allergisk och icke-allergisk rinit, samt vasomotorisk rinit. Lastin är effektivt även för patienter som inte svarar på orala antihistaminer.
 7. God tolerabilitet
  Nasalt Lastin har en låg systemisk biotillgänglighet. Biverkningar är ovanliga, särskilt i jämförelse med orala antihistaminer och nasala kortikoider.
 8. Mer än ett antihistamin
  Lastin fungerar antiallergiskt, antiinflammatoriskt och mastcellsstabiliserande.
 9. Stort användningsområde
  Lastin förbättrar säsongsbunden och perenn rinit. Dessutom är Lastin effektivt för behandling av vasomotorisk rinit, en inflammation i nässlemhinnan som inte orsakas av virus eller bakterier. Det är även antiallergiskt.
 10. Förbättring av livskvaliteten
  Nysningar, klåda och rinnande eller täppt näsa är de besvärande symtomen på rinit. Många patienter lider av de här symtomen, med samtidig konjunktivit, inte bara några dagar om året, utan året runt. Ibland är det inte ens möjligt att ägna sig åt fritidsaktiviteter, vilket kan bli en mycket svår situation för den drabbade. Lastin kan vara en avgörande faktor för att förbättra människors livskvalitet.